Rss

  • google

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΔΑΠΤΤ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΟ FIN FORUM

Συναδέλφισσες, -οι,

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε απόσπασμα της ομιλίας της Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τράπεζας , κ. Εύη Χατζηιωάννου, στο Fin Forum. ( https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/37796_e-hatziioannoy-i-epomeni-genia-tis-ethnikis-trapezas-tha-einai-gynaikes?fbclid=IwAR09T1PDTdZ9FZYA6RqbAFx_s4AxX7bJkwRpM0izdjs0fN0LdIObShlJgXw )

Στην ομιλία της η κα Χατζηιωάννου αναφέρει πως η έλλειψη της συμπερίληψης – τόσο στο φύλο όσο και σε άλλα χαρακτηριστικά – στο χώρο μας είναι αρνητική για τις επιχειρήσεις .(Η υπογράμμιση δική τους)

Πολύ σωστά τα λέει η Γενική Διευθύντρια ανθρωπίνου Δυναμικού όμως για ποια ακριβώς συμπερίληψη μιλάει όταν η Τράπεζα “χρησιμοποιεί” εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιριών – στους οποίους φυσικά δεν αναγνωρίζει καμία σχέση με την Τράπεζα, πέρα από το να βγάζουν την δουλειά- . Για ποια συμπερίληψη μιλάει όταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2019 η Τράπεζα απέλυσε πάνω από 50 ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπάλληλους, πολλοί εκ των οποίων είχαν προβλήματα υγείας ή ήταν το μοναδικό εισόδημα μονογονεϊκών οικογενειών. Τέλος σε ποια συμπερίληψη αναφέρεται όταν δεν έχει υπάρξει γυναίκα ενοικιαζόμενη με εγκυμοσύνη που η εταιρεία της, δεν της έχει δημιουργήσει προβλήματα. H όταν απολύουν γυναίκα με 15 χρόνια στην Τράπεζα ,άνεργο σύζυγο και 3 παιδιά; Η μήπως ξεχνάνε το δικαστήρια και τις επιθεωρήσεις εργασίας; Που συνήθως έρχονται και μας λένε ότι εμείς ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Συνεχίζει η κα Χατζηιωάννου με την – όντως προβληματική- ανάδειξη γυναικών σε ανώτερες θέσεις. Κουβέντα όμως για την υποτίμηση, ακόμα και τον εξευτελισμό των γυναικών των κατώτερων και κατώτατων θέσεων. Που δεν έχουν δικαίωμα ούτε να λείψουν από την δουλειά τους για να κάνουν ιατρικές εξετάσεις. Εδώ βέβαια το ζήτημα είναι περισσότερο ταξικό καθώς και η θέση των ανδρών των κατώτατων θέσεων δεν είναι και πολύ καλύτερη. Αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι πως ο αστικός φεμινισμός , ακόμη και αν σε σημεία είναι σωστός, δεν μπορεί ποτέ να είναι ούτε συμπεριληπτικός ούτε εν γένει απελευθερωτικός. Στην καλύτερη λειτουργεί ως ιδεολογικό όχημα ανέλιξης των γυναικών της ανώτερης τάξης ενώ στην χειρότερη λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού και όμορφα λόγια για την περικοπή δικαιωμάτων και μισθών των εργαζομένων (στο όνομα της ισότητας!).

Αληθινός φεμινισμός μπορεί να παραχθεί μόνο από τις γυναίκες που βιώνουν κάθε μέρα την καταπίεση στο πετσί τους. Στη δουλειά και στο σπίτι. Αλλά μπαίνουμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τους “φεμινιστές” στην Εθνική Τράπεζα. Η παράνομη μετάθεση της προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ , σε αγαστή συνεργασία ICAP και Εθνικής, με τις πλάτες της κυβέρνησης είναι και αυτή στα πλαίσια της καταπολέμησης των διακρίσεων και της εταιρικής ευθύνης;

Επιπλέον η εταιρική ευθύνη μένει μόνο στην ισότιμη ένταξη ανδρών και γυναικών στο προσωπικό; Ο τρόπος που φέρεται η εταιρία σε εργαζόμενες εντός των εγκαταστάσεών της, κάτω από την επίβλεψή της για το “έργο” της δεν καθορίζει την εταιρική ευθύνη ή ανευθυνότητα; Αλλά φαίνεται πως η εργοδοτική τρομοκρατία , η αλά καρτ εφαρμογή της νομοθεσίας αλλά και η κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος είναι πιο επικερδείς από την συμπερίληψη. (Υπογράμμιση και κείμενο δικά μας) .

Όσον αφορά αυτά που λέει η κυρία Γενική Διευθύντρια για το φαινόμενο της γυάλινης οροφής δεν θα σχολιάσουμε καν. Εδώ μάλλον μπέρδεψε τη μέρα της γυναίκας με την πρωταπριλιά. Απλά να θυμίσουμε ότι οι ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι μέσω τρίτων εταιρειών είναι σε ποσοστό 80% γυναίκες!

Μοναδική εγγύηση των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και όλων των εργαζομένων είναι η ένταξή τους σε αληθινά ταξικά και μαχητικά σωματεία, ο αγώνας τους και η αλληλεγγύη ανάμεσά τους. Όχι τα ευχολόγια των δημιουργών του προβλήματος.

Το Δ.Σ.

Comments are closed.