Rss

  • google

ΜΕ 24ωρες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

29/11/19

Συναδέλφισσες, -οι,

Οι «σιωπηλές πλειοψηφίες» μίλησαν σήμερα στην απεργία που είχε προκηρύξει ο Σύλλογός μας στην Εθνική Τράπεζα. Στη μεγαλειώδη Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτήριο της οδού Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο, η συντριπτική πλειοψηφία δίχως ίχνος δισταγμού ή φόβου απάντησε ΟΧΙ στις απολύσεις, όχι στο κλίμα τρομοκρατίας όχι στην ισοπέδωση των ζωών τους.

Πόσο «λίγοι» άραγε έδειχναν –όχι μόνο αριθμητικά- οι καθολικά καταγέλαστοι απεργοσπάστες που βιαστικά πήγαν στην δουλίτσα τους. Και ποίος άραγε είναι η εγγύηση του δικαιώματος στην εργασία; Αυτός που πηγαίνει βιαστικά στο κτίριο να πάρει τα εύσημα από τους ανωτέρους του ή το υπέροχο πλήθος που ξαφνικά, σαν καταιγίδα ξεσπάει απόλυτα, αδιαμεσολάβητα και ανόθευτα;

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση των συναδέλφων. Οι αόρατοι τραπεζοϋπάλληλοι των 650 €  όμως έχουν περίσσευμα σε σθένος και κυρίως έχουν ένστικτο. Ξέρουν πως η Τράπεζα θέλει να «πουλήσει την κάρτα» σε ιδιωτική εταιρία. Ξέρουν πως θέλουν και αυτό να το φορτώσουν στο Σύλλογο με αφορμή τις κινητοποιήσεις. Ξέρουν επίσης πως θα είναι οι επόμενοι και αν δεν είναι, θα φορτωθούν με περισσότερη δουλειά και πίεση. Ξέρουν τέλος πως φέρθηκε η Τράπεζα σε όλους αυτούς που βάλαν πλάτη στα χρόνια της κρίσης και τους βλέπουν τώρα, μετά από τόσα χρόνια, να μαζεύουν με δάκρυα στα μάτια τα πράγματά τους.

Ο Σύλλογος μέσα σε αυτό το αγωνιστικό κλίμα δεν μπορούσε παρά να ακούσει τη λαϊκή διαταγή. Προσοχή! Να το ξαναπούμε. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Η απεργία  διαρκείας δεν είναι εύκολος δρόμος, δεν είναι περίπατος. Θα υπάρξουν εκβιασμοί, απειλές, ένταση της τρομοκρατίας. Ο Σύλλογος θα είναι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και σε κάθε ένα ξεχωριστά όμως. Έτοιμος να οργανώσει κάθε δράση, να χτίσει κάθε συμμαχία, να νουθετήσει ώστε να αποφευχθεί κάθε κακοτοπιά. Όταν όμως ακούς μαζικά το «Η τώρα ή ποτέ» κάθε άλλη επιλογή που πέφτει στο τραπέζι είναι υποχώρηση! 

Από Δευτέρα λοιπόν απεργούμε και απαιτούμε:

·         Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Μυλωνά και τους αρμόδιους Διευθυντές της Τράπεζας

·         Έναρξη διαλόγου με την Τράπεζα αμέσως, ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

·         Ανάκληση των απολύσεων που έγιναν στην Εθνική Τράπεζα το τελευταίο εξάμηνο.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αλληλέγγυους που μαζεύτηκαν στο κτήριο της Πειραιώς σήμερα. Από τους εργαζόμενους στη λαχαναγορά, τον Πρόεδρο και τον αναπλ. Οργανωτικό γραμματέα του Ε.Κ.Α, τον πρόεδρο της Π.Ο.Θ.Α, τα Δ.Σ των σωματείων πρώην εργαζομένων σε Eθνοdata και Εθνοκάρτα, τον Πρόεδρο και Γραμματέα από τον Σύλλογο στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, τον πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και από τις παρατάξεις του ΣΥΕΤΕ. Παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένουμε από την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ δύο λόγια για τις απολύσεις. Για την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ ούτε λόγος.

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ/ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ/ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗ ΝΕΑ Γ.Σ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12/2019

ΤΟ Δ.Σ

Comments are closed.