Rss

  • google

Δημοσιεύματα στον Τύπο

http://www.ert.gr/danizomeni-ergazomeni-stis-trapezes-diamartyronte-gia-mi-metakinisi-ergazomenou-provlimata-ygias/

 

Δανειζόμενοι εργαζόμενοι στις τράπεζες: Διαμαρτύρονται για μη μετακίνηση εργαζομένου με προβλήματα υγείας

6 Ιούν 2016

5:16 μμ |

Έντονες διαμαρτυρίες και πλούσια αλληλογραφία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η πρακτική να μη δίνεται η δυνατότητα σε συνάδελφο με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας να διατηρήσει την αλλαγή θέσης της από τηλεφωνήτρια σε  back office  εργασία.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η δουλειά ως τηλεφωνήτρια στο Οιονεί Κατάστημα Εξυπηρέτησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζική δηλ. το  Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών της Εθνικής Τράπεζας αυξάνει κατακόρυφα το εργασιακό άγχος, παράγοντας ιδιαίτερα επιβαρυντικός για την ήδη εύθραυστη υγεία της συναδέλφου.

Και όμως η Τράπεζα και η εταιρεία «εργολάβος» ρίχνουν η μία την ευθύνη στον άλλον και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί να βρεθεί μία θέση εργασίας εκτός τηλεφωνικών γραμμών Collection σε έναν οργανισμό σαν την Εθνική Τράπεζα που απασχολεί περίπου 10.000 άτομα τακτικό προσωπικό και 1300 άτομα ενοικιαζόμενο προσωπικό».

Ο σύλλογος διεκδικεί «την ικανοποίηση του στοιχειώδους αιτήματος της συναδέλφου: να παραμείνει στη θέση της back office εργασίας.
Ζητάμε  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας».

 

 

 

 

 

http://left.gr/news/mnimeio-analgisias-trapeza-kai-etaireia-ergolavos-arnoyntai-se-ergazomeni-na-diatirisei-tin

Μνημείο αναλγησίας: Τράπεζα και εταιρεία «εργολάβος» αρνούνται σε εργαζόμενη να διατηρήσει την αλλαγή θέσης της

Από την Εθνική Τράπεζα και την Icap Outsourcing Solutions δεν δίνεται η δυνατότητα σε εργαζόμενη με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας να διατηρήσει την αλλαγή θέσης της από τηλεφωνήτρια σε back office εργασία, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.)

Πριν από έξι μήνες και ύστερα από παρέμβαση του κλαδικού σωματείου ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ., η  εταιρεία «εργολάβος» Icap Outsourcing Solutions, αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης, ικανοποίησε το αίτημα και η εργαζόμενη με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας απασχολούνταν με τις back office εργασίες του τμήματος και όχι με τις εξερχόμενες κλήσεις σε οφειλέτες.

Ενώ το πρόβλημα υγείας δεν παρήλθε, αντίθετα η εργαζόμενη έχει παρουσιάσει υποτροπή, και ενώ η εργασία back office δεν έχει ολοκληρωθεί, η εταιρεία ζητά να επανέλθει η συνάδελφος στο πόστο της τηλεφωνήτριας  στο Οιονεί Κατάστημα Εξυπηρέτησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής. Πρόκειται, όπως προαναφέραμε, για  το  Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών της Εθνικής Τράπεζας, η εργασία στο οποία αυξάνει κατακόρυφα το εργασιακό άγχος, παράγοντα ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ήδη εύθραυστη υγεία της εργαζόμενης.

«Και όμως η Τράπεζα και η εταιρεία «εργολάβος» ρίχνουν η μία την ευθύνη στον άλλον και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί να βρεθεί μία θέση εργασίας εκτός τηλεφωνικών γραμμών Collection σε έναν οργανισμό σαν την Εθνική Τράπεζα που απασχολεί περίπου 10.000 άτομα τακτικό προσωπικό και 1300 άτομα ενοικιαζόμενο προσωπικό» τονίζει ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. στην καταγγελία του. Όπως υπογραμμίζει, είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει «έργο» αφού η προϊσταμένη της, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η λίστα που της είχε δώσει για επεξεργασία έχει  ολοκληρωθεί μόνο κατά 15%. Εκτός αυτού υπάρχουν και άλλες back office εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και στα υπόλοιπες διευθύνσεις της Τράπεζας

Για τo ζήτημα, έχει ήδη οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας,  της εταιρείας Icap Outsourcing Solutions, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα και του Συλλόγου  Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions ενώ έχουν σταλεί επιστολές στην πρόεδρο της ΕΤΕ, (χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει δοθεί απάντηση) αλλά και προς τη Διοίκηση Εθνικής (η οποία, επίσης, δεν έχει απαντήσει).

Όπως τονίζει ο Σύλλογος των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία, «είναι παροιμιώδης και αχαρακτήριστη η αναλγησία της Τράπεζας που αδιαφορεί πλήρως για πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων και χρησιμοποιεί τους “εργολάβους” για να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Σε άλλες βέβαια περιπτώσεις βρίσκονται και οι θέσεις και τα πόστα, όταν πρόκειται για τέκνα συγκεκριμένης γενεαλογικής γραμμής».

 

Ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) και του Συλλόγου Εργαζομένων στην  Icap Outsourcing Solutions:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

 

3/6/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η πρακτική να μη δίνεται η δυνατότητα σε συνάδελφο με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας να διατηρήσει την αλλαγή θέσης της από τηλεφωνήτρια σε  back office  εργασία.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η δουλειά ως τηλεφωνήτρια στο Οιονεί Κατάστημα Εξυπηρέτησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζική δηλ. το  Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών της Εθνικής Τράπεζας αυξάνει κατακόρυφα το εργασιακό άγχος, παράγοντας ιδιαίτερα επιβαρυντικός για την ήδη εύθραυστη υγεία της συναδέλφου.

Και όμως η Τράπεζα και η εταιρεία «εργολάβος» ρίχνουν η μία την ευθύνη στον άλλον και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί να βρεθεί μία θέση εργασίας εκτός τηλεφωνικών γραμμών Collection σε έναν οργανισμό σαν την Εθνική Τράπεζα που απασχολεί περίπου 10.000 άτομα τακτικό προσωπικό και 1300 άτομα ενοικιαζόμενο προσωπικό.

Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει «έργο» αφού η προϊσταμένη της, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας δήλωσε ότι η λίστα που της είχε δώσει για επεξεργασία έχει  ολοκληρωθεί μόνο κατά 15%. Εκτός αυτού υπάρχουν και άλλες back office εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και στα υπόλοιπες διευθύνσεις της Τράπεζας

Είναι παροιμιώδης και αχαρακτήριστη η αναλγησία της Τράπεζας που αδιαφορεί πλήρως για πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων και χρησιμοποιεί τους «εργολάβους» για να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Σε άλλες βέβαια περιπτώσεις βρίσκονται και οι θέσεις και τα πόστα, όταν πρόκειται για τέκνα συγκεκριμένης γενεαλογικής γραμμής.

Ζητάμε την ικανοποίηση του στοιχειώδους αιτήματος της συναδέλφου: να παραμείνει στη θέση της back office εργασίας.

Ζητάμε  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS

 

28/5/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

 

Αίτημα να μετακινηθεί από τις γραμμές έχει καταθέσει η συνάδελφος Β. Δ. λόγω πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας. Η συνάδελφος εργάζεται στο τμήμα: Οιονεί Κατάστημα Εξυπηρέτησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της Icap Outsourcing Solutions. Πριν από έξι μήνες και ύστερα από παρέμβαση του κλαδικού μας σωματείου ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. η εταιρεία αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης ικανοποίησε το αίτημα και η συνάδελφος απασχολούνταν με τις back office εργασίες του τμήματος και όχι με τις εξερχόμενες κλήσεις σε οφειλέτες.

Ενώ το πρόβλημα υγείας δεν παρήλθε, αντίθετα η συνάδελφος έχει παρουσιάσει υποτροπή και ενώ η εργασία back office δεν έχει ολοκληρωθεί η εταιρεία ζητά να επανέλθει η συνάδελφος στο πόστο της τηλεφωνήτριας. Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει «έργο» αφού η προϊσταμένη της, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας δήλωσε ότι η λίστα που της είχε δώσει για επεξεργασία έχει  ολοκληρωθεί μόνο κατά 15%. Εκτός αυτού υπάρχουν και άλλες back office εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και στα υπόλοιπες διευθύνσεις της Τράπεζας, ενός οργανισμού δυναμικότητας περίπου 10.000 εργαζόμενων. Είναι παροιμιώδης και αχαρακτήριστη η αναλγησία της Τράπεζας που αδιαφορεί πλήρως για πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων και χρησιμοποιεί τους «εργολάβους» για να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Σε άλλες βέβαια περιπτώσεις βρίσκονται και οι θέσεις και τα πόστα, όταν πρόκειται για τέκνα συγκεκριμένης γενεαλογικής γραμμής.

Ζητάμε την ικανοποίηση του στοιχειώδους αιτήματος της συναδέλφου: να παραμείνει στη θέση της back office εργασίας.

Ζητάμε  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας. 

 

 

 

https://www.efsyn.gr/arthro/opoios-syndikalizetai-apolyetai-sti-galera-toy-moshatoy

 

Οποιος συνδικαλίζεται, απολύεται στη «γαλέρα» του Μοσχάτου

 

«Στο τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου επικρατούν συνθήκες γαλέρας» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Βάσω Χριστοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions και γενική γραμματέας του ΣΥΔΑΠΤΤ

 

24.05.2016, 06:53 |

 

Συντάκτης:

Διαλεκτή Αγγελή

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής (το τμήμα που διαχειρίζεται τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων ιδιωτών ή αλλιώς… τμήμα collections) ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς φαίνεται ότι προσέβαλε την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο τμήμα, λέγοντάς τους ότι «όποιος είναι στο Σωματείο, δεν θα γίνει ποτέ οκτάωρος και αργά ή γρήγορα θα φύγει».

Το διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας, αναφερόμενο στον Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) και στον Σύλλογο Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions, ουσιαστικά παρακώλυσε την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων κατά παράβαση του άρθρου 14 του ν. 1264/1982 που ορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

«Στο τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου επικρατούν συνθήκες γαλέρας. Μιλάμε για προφανέστατη εργοδοτική τρομοκρατία. Και μάλιστα σε ανθρώπους που είναι επισφαλώς εργαζόμενοι, καθώς -πλην των προϊσταμένων- όλοι οι υπόλοιποι είναι ενοικιαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών».

»Θα το επαναλάβω. Είναι πραγματικά απαράδεκτο, άνθρωποι που είναι χρόνια συνδικαλιστικά ενεργοί και γνωρίζουν καλά τα οφέλη του συνδικαλισμού να προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Βάσω Χριστοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions και γενική γραμματέας του ΣΥΔΑΠΤΤ.

Τα μέλη των Δ.Σ. των δύο Σωματείων απέστειλαν στις 15 Μαΐου επιστολή προς τη διοίκηση της τράπεζας καταγγέλλοντας το περιστατικό, καθώς και τη γενικότερη στάση του συγκεκριμένου στελέχους προς τους εργαζομένους. Στην επιστολή δεν υπήρξε καμία απάντηση και οι διοικήσεις των Σωματείων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σχετική καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας.

  • Επικοινωνήσαμε με την Εθνική Τράπεζα, η οποία απέφυγε να σχολιάσει, καθώς υποστηρίζει ότι η διοίκηση δεν έχει λάβει καμία τέτοια καταγγελία.

Comments are closed.