Rss

  • google

Ανακοίνωση, Τηλεφωνικό Κέντρο

Συναδέλφισσες, -οι,

Την Τρίτη 22/6/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση επίλυσης εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Καλλιθέας με αφορμή την αδικαιολόγητη απόλυση συναδέλφου, ενοικιαζόμενου τραπεζοϋπαλλήλου στο Τμήμα: Οιονεί Κατάστημα Εξυπηρέτησης της Διεύθυνσης  Τμήμα Ληξιπρόθεσμων Οφειλών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής (ΔΙ.Δ.Α.Λ.Τ.) της Εθνικής Τράπεζας.

Η Επιθεωρήτρια Εργασίας απεφάνθη ότι ο εν λόγω συνάδελφος είχε αξιολογηθεί με βαθμό 2 ή 3 σε μία κλίμακα με άριστα το 3 από την ίδια την εταιρεία, όπως προκύπτει από έγγραφα και στοιχεία που προσκομίστηκαν. Και όμως απολύθηκε και δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση. Ικανότατοι συνάδελφοι με μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικές δυνατότητες και με καταγεγραμμένα απτά αποτελέσματα (εισπράξεις) στο πολύ δύσκολο έργο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων απολύονται. Γιατί;

Για πόσο καιρό ακόμα η εταιρεία θα κρύβεται πίσω από το Διευθυντικό δικαίωμα αλλά κυρίως οι κ.κ. Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας θα κρύβονται πίσω από τις δήθεν εργολαβίες για να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Σε μια περίοδο που το πρόβλημα της ρευστότητας στις Τράπεζες είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, για το οποίο ολόκληρη η κοινωνία καλείται να πληρώσει και πληρώνει βαρύ τίμημα, πώς είναι δυνατόν να διώχνουμε από τη Τράπεζα αυτούς που χρειαζόμαστε περισσότερο;

Δεν είναι όμως το μόνο σημείο στο οποίο υπάρχει κακοδιοίκηση, αυθαιρεσία, αδιαφάνεια και ασυδοσία. Ο κατάλογος είναι μακρύς: από την κακή συμπεριφορά με προσβολή της αξιοπρέπειας και υποτιμητικά σχόλια, την αστυνόμευση των εργαζομένων και την ελλιπή εκπαίδευση μέχρι τη αδιαφάνεια στον τρόπο χειρισμού και στην ενημέρωση των πελατών της Τράπεζας.

Ως εργαζόμενοι στον ευαίσθητο αυτό τομέα θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο οι δανειολήπτες να ενημερώνονται πλήρως και με σαφήνεια για όλες τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών τους είτε μέσα από τους ισχύοντες νόμους είτε μέσα από προγράμματα ρύθμισης της Τράπεζας. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μας ο νόμος Κατσέλη δεν εφαρμόστηκε σε όλο του το εύρος ούτε στη Τράπεζα που η κα Κατσέλη είναι πρόεδρος! Ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. έχει ήδη θέσει το θέμα αυτό προς τη Διοίκηση της Τράπεζας. Η απάντηση ότι οι Τράπεζες ως επιχειρήσεις δεν είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τον πελάτη για τις τυχόν διευκολύνσεις ή/και ευνοϊκές διατάξεις νόμων δεν μας καλύπτει.

Η αντιμετώπιση των δανειοληπτών οφείλει να λαμβάνει υπόψη της κοινωνικά κριτήρια. Τη στιγμή που διαβάζουμε για τα περίφημα θαλασσοδάνεια, ότι δηλαδή κανείς δεν ενοχλεί όσους έχουν δανειστεί εκατομμύρια, δεν είναι δυνατό να γίνονται συνεχείς οχλήσεις σε άνεργους, ασθενείς συμπολίτες μας για χρέη ύψους 50 ευρώ.

Θέλουμε να είμαστε αποδοτικοί και χρήσιμοι τόσο για την Τράπεζα αλλά και για ολόκληρη τη κοινωνία. Θέλουμε να υπάρχει επαρκής εκπαίδευση ώστε να είμαστε σε θέση να δίνουμε ορθές απαντήσεις αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχονται, ως προς τη νομιμότητα τουλάχιστον, όλα τα script (σενάρια) βάσει των οποίων δίνονται οι απαντήσεις.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και της Διοίκησης της Τράπεζας σε ισότιμη βάση ώστε να είναι εποικοδομητικός. Ζητάμε ανοιχτό, διαρκή διάλογο της Διοίκησης με το Σωματείο μας. Ζητάμε να μην παρεμποδίζονται τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα στον χώρο δουλειάς.

Pas de conquetes socials san libertes syndicales!

Δεν υπάρχουν κοινωνικές κατακτήσεις χωρίς συνδικαλιστικές ελευθερίες!

Ισχύει για τους Γάλλους συναδέλφους, ισχύει και για μας.

Το Δ.Σ.

Comments are closed.