Rss

  • google

Δεν μας πτοούν με τις παράνομες μεταθέσεις μελών του ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αρ. Διατ. Μ.Π.Αθηνών 437 /30-11-2012 , Α.Μ. 29328 , Ειδ.Αρ. 6162, μέλος Ο.Ι.Υ.Ε. & Ε.Κ.Α.

Web:  sydaptt.net    Email:  sydaptt@gmail.com

 25-2-2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 22/1/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  παρουσία του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Κων/νου Πανταζή, του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Αμοιβής Εργασίας κ. Κων/νου Αγραπίδα, του Συμφιλιωτή κ. Συμεών Γκουδρολώλου, της προέδρου της Ο.Ι.Υ.Ε. (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας), κας Μεταξίας Στεκουλέα, του Γενικού Γραμματέα της Ο.Ι.Υ.Ε., κ. Θάνου Βασιλόπουλου   του Γενικού Γραμματέα του Ε.Κ.Α. (Εργατικού Κέντρου Αθήνας), κ. Στάθη Τραχανατζή, του μέλους του ΔΣ του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε (Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας) και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ο.Τ.Ο.Ε. (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας), Μαρίας Ξιφαρά, των εκπροσώπων της εταιρείας ICAPOUTSOURCINGSOLUTIONS, κκ Θεόδωρου Τόλλη και Ηλία Αλεβίζου, των νομικών συμβούλων της Εθνικής Τράπεζας,  κ.κ.  Μανιάτη Ιωάννας και Παναγιωτόπουλου Κωνσταντίνου,  των νομικών συμβούλων του σωματείου μας, κ.κ.  Δημήτρη Περπατάρη και Χρήστου Βουρλιώτη και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Γρηγόρη Στυλιανού, Βασιλικής Χριστοπούλου, Σαράντου Τριτάκη, Γιώργου Καπετανάκη και Γιώτας Λαζαροπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας, μέλος της οποίας είναι ο Σύλλογός μας, λόγω της παράνομης μετάθεσης του προέδρου και του ταμία του ΔΣ του Συλλόγου μας.  Ύστερα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις του συλλόγου μας οι οποίες έγιναν λόγω των απολύσεων ενοικιαζόμενων συναδέλφων, καταφανώς θορυβημένες, οι Διοικήσεις των εργοδοτών επέλεξαν να αντιδράσουν με τον τρόπο που νόμιζαν ότι θα κατέπνιγε κάθε μορφή διαμαρτυρίας.  Προχώρησαν στην μετακίνηση του προέδρου και του ταμία του συλλόγου, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, παρανομώντας κατάφωρα, δεδομένου ότι στο άρθρο 14, παράγραφος  του ν. 1264/82 ορίζεται ότι «δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8  [των μελών της διοίκησης,]  χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης.»

Στην συνάντηση εξηγήσαμε πως η μετακίνηση δεν δικαιολογείται με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες. Δεν υπήρξε καμία έλλειψη σε εργατικό δυναμικό στην θέση στην οποία μετατέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου αφού ακόμα και δύο μήνες μετά την μετακίνησή του τα καθήκοντα που είχε να διεκπεραιώσει μόλις και μετά βίας τον απασχολούσαν για μισή ώρα την ημέρα.

Στην παραπάνω συνάντηση οι εκπρόσωποι της ICAPανέλαβαν την δέσμευση να διαβουλευτούν με τον σωματείο και να παρουσιάσουν κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.

Σχεδόν δύο μήνες και παρά την αρχική υπόσχεση ενώπιον των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου,  όχι μόνο δεν επέστρεψε ο πρόεδρος σε Διεύθυνση της Τράπεζας αλλά προχώρησαν και σε τρίτη μετακίνηση μέλους ΔΣ. Όσο αφορά την θέση του προέδρου, φαίνεται ότι ενώ από την πλευρά της ICAPεπεξεργάστηκαν λύσεις και προτάσεις οι οποίες όμως, παρά την σύμφωνη γνώμη του Σωματείου, δεν έγινε εφικτό να τελεσφορήσουν. Είναι ολοφάνερη η άρνηση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να εφαρμόσει ακόμα και τις συστάσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Αποδεικνύεται, περίτρανα κατά την γνώμη μας, ποιος είναι ο πραγματικός εργοδότης, αυτός που τελικά αποφασίζει για οτιδήποτε σχετικά με την εργασιακή μας πορεία, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Η ενδιάμεση εταιρεία αναλαμβάνει μόνο τον ρόλο του μεσάζοντα με το αζημίωτο φυσικά. Αποδεικνύεται επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα έργο στα πλαίσια του οποίου απασχολούμαστε στην Τράπεζα, διότι τότε δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς το υποτιθέμενο έργο ανακλήθηκε ή μειώθηκε μόνο και μόνο για να απομακρυνθούν ο πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου.

Ζητάμε την επιστροφή όλων των μελών του Δ.Σ στις αρχικές τους θέσεις.

Ζητάμε από τους Συλλόγους των συναδέλφων της Εθνικής Τράπεζας να καταγγείλουν απερίφραστα τις παραπάνω μεθοδεύσεις οι οποίες καταφανώς εκπορεύονται από την Διοίκηση της Τράπεζας.

Δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλες τις μεθόδους, όπως την απαγόρευση εισόδου του Σωματείου στο Τηλεφωνικό Κέντρο του Μοσχάτου, αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν αν πιστεύουν ότι θα κάμψουν με αυτό τον τρόπο το φρόνημά μας. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο: την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης για  όλους τους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ.

του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

 

 

 

 

Comments are closed.